Sastojci:
5 l domaćeg mleka
2 kašike sirišta
so
Priprema:
1. U veću šerpu sipati mleko, dodati 2 kašike sirišta, dobro promešati i zagrejati da bude mlako.
2. Zatim ga skloniti sa šporeta i ostaviti na sobnoj temperaturi 2 časa da se stegne.
3. Potom uzeti cediljku, preko nje staviti duplu gazu i izručiti stegnutu smesu. Iseći je na kocke, pritisnuti težim predmetom i ostaviti da se ocedi.
4. Oceđenu surutku posoliti po ukusu, te u njoj čuvati sir.
Savet:
Ukoliko želite da sir bude tvrđi, ostavite ga da se duže cedi.
Pošaljite nam svoje kulinarske trikove i savete (napišite kratak tekst do 750 karaktera prema dole priloženim uzorima) i s propratnim fotografijama ili bez njih, uz potpisan ugovor, pošaljite na mejl posaljirecept@color.rs ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”. Autoru svakog objavljenog kulinarskog saveta ili trika, isplatićemo honorar u iznosu od 500 dinara!
Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.
VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!
Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs
STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net