Sastojci:
1 kg mladih krompirića
2 krupnije glavice crnog luka (možete da upotrebite i crveni luk)
6-7 listova lorbera
150 ml belog vina
75-100 g putera
50 ml maslinovog ulja
2 veće glavice belog luka
mirođija
so i biber
Priprema:
1. Uzmite pleh dovoljno velik da stane krompir u dva sloja. Podmažite ga puterom.
2. Veće krompire isecite na jednake komade, a manje ostavite cele. Crni Luk isecite na listiće.
3. U pleh najpre poređati red krompira, a zatim sloj luka. Dodati listove lorbera, preliti maslinovim uljem te ubaciti kockice putera.
4. Naliti belim vinom te posoliti i pobiberiti po ukusu. Pleh lagano prodrmati pa dodati još jedan sloj krompira i luka.
5. Glavice belog luka ostaviti cele. Malo ih oljuštiti pa preseći donji deo, tako da se vide presečeni čenovi.
6. Prekriti pleh aluminijumskom folijom i peći sat vremena na 190°C.
7. Nakon toga skinuti foliju pa peći još 15 minuta.
8. Na kraju posuti iseckanom mirođijom i poslužiti.