Priprema:
1. Slaninu iseći na komadiće debljine 1 cm. Beli luk očistiti te svaki čen uzdužno preseći na 2-3 dela u zavisnosti od veličine glavice.
2. Jagnjetinu iseći na krupniju parčad a zatim tankim, oštrim nožem praviti na mesu proreze dubine 2 cm.
3. Proreze napuniti komadima belog luka i slanine.
4. Špikovanu jagnjetinu natrljati začinima po ukusu.
5. Odgovarajuću dublju šerpu nauljiti pa dno i stranice premazati mašću. Zatim u nju poslagati komade špikovane jagnjetine.
6. Šargarepu i koren peršuna očistiti i iseći na kolutove a potom ravnomerno rasporediti preko mesa. Na kraju dodati listove celera, lovor i preostali beli luk.
7. Poklopiti i kuvati na umerenoj temperaturi dok meso ne omekša. Po potrebi, tokom kuvanja dolivati malo vode.