Priprema:
1. Prosejati brašno i napraviti udubljenje šakom.
2. Pomešati vodu sa mlakim mlekom pa rastopiti kvasac sa 1/2 kašičice šećera.
3. Rastopljen kvasac sipati u udubljenje, dodati ulje, so i 2 žumanceta, pa mesiti dok se ne dobije glatko testo koje se odvaja od prstiju.
4. Testo ostaviti da odstoji 30 minuta na toplom da nadođe i da se udvostruči.
5. Nakon toga testo oklagijom rastanjiti na 0,5 cm debljine, pa preko njega narendati margarin.
6. U secku isitniti kačkavalj i buđolu (ili ih sitno naseckati) i posuti po testu preko margarina, pa preklopiti kao knjigu – prvo donju stranu prema sredini, potom gornju, zatim levu prema sredini i desnu stranu preko levog preklopa.
7. Ostaviti tako sklopljeno testo pola sata u frižideru.
8. Ohlađeno testo rastanjiti na 0,5 cm debljine i preseći ga horizontalno, a potom ga iseći vertikalno na debele kaiševe debljine 1 cm.
9. Trake namotavati na štapiće kukuruzovine sa desna nalevo.
10. Pomešati jedno žumance sa 3 kašike mleka, pa premazati svaku spiralu i posuti je susamom.
11. Spirale ređati u pleh obložen papirom i ostaviti ih pola sata da se dižu.
12. Potom peći u zagrejanoj rerni na 180 °C oko 30 minuta, pa kad se malo prohlade, izvaditi štapiće.