Sastojci:
200 g maslaca
1 šolja smeđeg šećera
2 jajeta
1,5 kašičica ekstakta od vanile
1 šolja iseckane čokolade za kuvanje
1 šolja izmrvljenih pereca
2 kašike ulja
2 šolje brašna
Za dekoraciju:
50 g čokolade
1 kašika ulja
kesica šlaga
nekoliko celih pereca
Priprema:
1. Mikserom umutiti puter sa šećerom da postane penast, dodati jaja i ekstrakt vanile, a zatim nastaviti s mućenjem.
2. Postepeno dodavati brašno, komadiće čokolade, pola šolje izmrvljenih pereca i sve sastojke povezati varjačom.
3. Pravougaoni kalup za pečenje postaviti pek-papirom, izliti smesu za biskvit, poravnati gornju površinu i posuti ostatkom mrvljenih pereca.
4. Peći u zagrejanoj rrni na 190°C oko 40 minuta. Pečen kolač izvaditi iz kalupa i ostaviti da se ohladi.
Finalni postupak:
1. Penasto umutiti šlag, a čokoladu s uljem rastopiti na pari. Kolač preliti čokoladnom glazurom, iseći na šnite, pa na svaku šnitu naneti kuglicu od šlaga i zabosti celu perecu.