Sastojci:
4 lepe paprike babure
400 g svežih domaćih kobasica
1 veći crni luk
1 čen belog luka
1 šoljica pirinča
nekoliko listića sira
so, biber
peršunov list
Priprema:
1. Paprike preseći po dužini na pola i izvaditi semenke. Crni luk iseći na kockice i propržiti na malo ulja da postane staklast.
2. Izvaditi meso iz kobasica i propržiti zajedno sa lukom, dodati i sitno eckani beli luk. Posoliti i pobiberiti po ukusu.
3. Dodati šoljicu pirinča i sipati 2 dl vode ili bujona. Smanjiti temperaturu i sve dinstati 15-tak minuta dok ne ispari tečnost.
4. Paprike poređati u tepsiju i napuniti pripremljenim nadevom. Ako je ostalo nadeva, slobodno ga rasporediti oko paprika.
5. Na svaku papriku staviti po listić topljenog sira ili poređati kolutiće paradajza.
6. Posuti seckanim peršunom i peći u rerni na 200ºC oko 25-30 minuta. Poslužiti toplo ili mlako uz svežu salatu po izboru.
Kako izgleda Menú koji je za vas osmislila ova food blogerka pogledajte na sledećoj strani…