Start Deserti Srce torta

Srce torta

1 zvezdica2 zvezdice3 zvezdice4 zvezdice5 zvezdica (4 glasova, prosek: 3.75 od 5)

Loading ... Loading ...
srce torta

Priprema:

Kore:
1. Umutiti 5 belanaca u čvrst sneg a zatim postepeno dodavati 150 g šećera muteći sve dok se ne otopi. Potom dodati 4 kašike prezli i polako promešati.
2. Kalup u obliku srca torta obložiti papirom za pečenje, sipati u njega pripremljenu smesu i peći u zagrejanoj rerni na 110 °C narednih 90 minuta. Postupak ponoviti još dva puta kako bi se dobile 3 kore.

Fil I:
1. U odgovarajućoj posudi umutiti žumanca sa 200 g šećera u prahu i kuvati na pari mešajući sve dok se ne zgusne.
2. Posebno umutiti margarin sa preostalim šećerom u prahu. Smesu sipati u ohlađeni fil od žumanaca, a zatim dodati mlevene lešnike i polako promešati.

Fil II:
1. Šlag krem od vanile pripremiti prema uputstvu sa kesice.

Finalni postupak:
1. Tortu filovati na sledeći nacin. Prvu koru premazati polovinom fila I a potom naneti polovinu krem šlaga od vanile i preklopiti drugom korom. Zatim naneti preostali fil I i premazati preostalim
šlagom od valine.
2. Gotovu tortu premazati šlagom i ukrasiti po želji.

Recept Marine Kondić iz Plandišta
Recept Marine Kondić iz Plandišta