Prema nekim zapisima prve kalupe za mafine napravio je Hari Pan još daleke 1770. godine. Verujemo da bi se i on šokirao kada bi video za šta sve danas koriste ove kalupe.
Donosimo vam 5 super predloga kako da upotrebite kalupe za mafine na novi način.
1.Ćufte u mafin tepsiji
Vaše ćuftice možete mnogo jednostavnije napraviti. Samo “izmiksajte” vašu smesu za ćufte, rasporedite je u kalupe i pecite na 200C 30-tak minuta. Ukrasite pireom od krompira.
2. Gnezda od špageta
Servirajte vaše špagete sa sirom na novi način. Napravite ih kao inače (samo pazite da ih ne lomite, neka ostanu cele špagete) i viljuškom zamotajte u gnezda, stavite u kalupe i pecite 210C 10 minuta.
3. Naopačke
Okrenite mafin tavu naopačke i nanesite na kalupe smesu za keksiće. Pecite na 180C 10 do 15 minuta i koristite kao jestive korpice za sladoled i voće.
4. Roštilj– sosevi i salate
Za manje nereda prilikom roštiljanja, poslužite umake i salatu u kalupima za mafine.
5. Zaleđene poslastice
U “Harijevoj tepsiji” možete zalediti sladoled ili čokoladu sa voćem, kreme, ali i poslužiti razne poslastice.
Izvor: lifepressmagazin.com
Autor: Mirjana Despot