Sastojci:
500 ml mleka
40 g kvasca
200 ml ulja
1 kašika šećera
2 kašičice soli
2 jajeta
1 belance
1 prašak za pecivo
800 g brašna
300 g sira
Premazivanje
1 žumance
1 kašika pavlake
20 g susama
Priprema:
1. U malo mlakog mleka izmrviti kvasac. Dodati šećer i malo brašna, promešati i ostaviti da nadođe.
2. U dubljoj posudi pomešati polovinu brašna, prašak za pecivo i so. Zatim dodati ulje, jaja, belance i nadošao kvasac.
3. Postepeno dodavati preostalo brašno i mleko, te umesiti glatko testo.
4. Pokriti ga krpom i ostaviti na toplom da se udvostruči.
5. Nakon toga, kidati delove testa veličine jajeta, pa ih istanjiti oklagijom na oblik pravougaonika.
6. Sa jedne strane po širini zasecati trake na rastojanju od 1 cm. Na drugu stranu staviti sir, pa umotati u štapić i poređati u pleh.
7. Umutiti žumance sa pavlakom, premazati štapiće te ih posuti susamom.
8. Peći na 200°C dok ne porumene.