Priprema:
1. U malo mlake vode razmutiti kvasac i ostaviti ga da nadođe.
2. Za to vreme pomešati polovinu pripremljenog brašna postepeno dodavajući vodu. Potom dodati malo ulja i nadošli kvasac, te zamesiti glatko testo srednje tvrdoće dodajući preostalo brašno (po potrebi sipati vodu i malo ulja da se testo ne lepi).
3. Umešeno testo podeliti na 10 jednakih delova pa svaki premesiti i formirati jufku.
4. Nakon toga jufke razvući oklagijom i spajati po dva kruga rendanim margarinom, tako da se dobije 5 kora.
5. Manju tepsiju (25×28 cm) podmazati, a zatim svaku koru, ako je potrebno, rastanjiti oklagijom da bude ista kao veličina tepsije.
6. Prvu koru staviti u tepsiju, premazati kašikom-dve pavlake pa odgore rasporediti malo sitnog sira. Preklopiti drugom korom i ponoviti postupak. Ponavljati dok se ne utroše sve kore.
7. Poslednju koru premazati uljem i oštrim nožem iseći na kocke. Pitu ostaviti da odstoji oko 45 min. pre pečenja.
8. Nakon toga pitu peći 30-40 minuta u zagrejanoj rerni na 180 °C ili dok lepo ne porumeni.