Stevan Anđelković rođen je 08.02.1988.godine u Leskovcu. Ima starijeg brata i stariju sestru. Završio je Nižu muzičku školu u kojoj je svirao klavir. U 13-oj godini počinje aktivnije da se bavi muzikom a svoj prvi nastup obeležava rok svirkom u jednoj diskoteci u Vučju.
Privatno voli da sluša stari rok. Inače, veliki je obožavalac Zdravka Čolića i on mu je najveći idol. U oktobru 2004.godine prijavljuje se na audiciju za Zvezde Granda i nakon toga njegov život postaje nešto sasvim drugačije. Za jako kratko vreme dostiže sam vrh popularnosti. Nastupajući, obišao je celu Evropu a i neke daleke destinacije kao što su Amerika i Australija. Ekipa portala lepotaizdravlje saznala je da je Steva vrhunski kuvar, iako on to ne želi da prizna, i da redovno pravi večere za svoje prijatelje pa smo zato odlučili da njega pitamo kako se snalazi u kuhinji, koji su mu omiljena jela, recepti.
Umeš li da kuvaš?
Kao Stevo Karapandza ili sada Rudolf… Šalim se, nisam profesionalni kuvar ali se, iskren da budem, odlično snalazim u kuhinji! Kuvanje mi predstavlja uživanje, volim da eksperimentišem, kombinujem ukuse i retko se držim recepata. Do sada nisam imao promašaja a moje specijalitete hvale svi koji su ih probali. Zadovoljstvo mi je da kuvam za prijatelje.
Pripremanje hrane za tebe je uživanje ili mučenje?
Uvek uživanje! Naravno, možda to i jeste tako zato što mi nije “pod obavezno”. Kuvam kada sam raspoložen za to a i okružen sam ljudima koji isto tako uživaju u onome sto im spremim. Sa druge strane, i sam sam zahvalan gost, malo je toga sto ne volim da jedem….
Omiljeno jelo, ukus iz detinjstva
Moj otac je profesionalni kuvar, trenutno radi u Sloveniji a i majka mi je ekspert u kuhinji tako da smo svi u porodici verzirani. Ipak, da se pohvalim, od nas troje, imam brata i sestru, ja sam možda najviše nasledio taj njihov dar. Oduvek su mi omiljene knedle sa šljivama, to je taj ukus koji me vraća u detinjstvo. Nedeljom, kada smo svi na okupu a posle ručka puna činija tih knedli… To mi je bila i ostala omiljena poslastica!
Da li te privlači egzotična hrana, kuhinje drugih naroda?
Trudim se, kada god odem negde na put, da probam lokalnu hranu a inače volim azijsku kuhinju, volim te njihove kombinacije slatko-slano, kiselo-ljuto! Neretko se i ovde odlučujem za kineske ili pak restorane meksičke i japanske kuhinje ali obozavam i italijanske paste kao i tradicionalnu srpsku kuhinju.
Omiljeni restoran mesto za izlaske?
Restoran Fifty-Fifty u Belvillu, baš u mojoj zgradi. Drže ga moji dobri prijatelji i tu se svi okupljamo pa i ja umem da zasučem rukave, uđem u kuhinju i spremim nešto. Imaju odlične obrok salate i kolače ali i najbolje kobasice koje se u Beogradu mogu probati, prave bavarske!
Recept, preporuka
Recepte ljubomorno čuvam, kao i svi kuvari, haha…Šalim se! Pasta sa gamborima na buzari, začinima i povrćem je nešto što baš volim i da spremam i da jedem!
Koliko vodiš računa o kondiciji, baviš li se nekim sportom?
Vidi se po meni! Haha… Nikada nisam imao problema sa kilažom a trudim se, zbog nastupa i tempa zivota, da budem u dobroj formi. Idem povremeno u teretanu i rekreativno igram fudbal…
Pozitivna misao za kraj…
Carpe diem! Život nema reprizu i valja ga živeti punim plućima. To nam svima želim!
Autor: Bobana Živanović, Life Content