Sastojci:
400 g pšeničnog mekog brašna
150 g integralnog brašna
20 g kvasca
150 g šećera u prahu
2 kašike kakaoa
250 ml mlakog mleka
100 g putera
1 kašičica kristal šećera
1 jaje
Priprema:
1. U manjoj posudi sjediniti 150 ml mleka, svež kvasac, kašičicu kristal šećera, 1 kašičicu pšeničnog brašna i ostaviti na toplom da nadođe.
2. U posudu za mešenje staviti 200 g pšeničnog brašna, sipati nadošao kvasac, mleko, puter i šećer.
3. Postepeno dodavati mešavinu preostalog pšeničnog i integralnog brašna i mesiti sve dok testo ne počne da se odvaja od prstiju.
4. Umešeno testo podeliti na dva dela. U jedan deo dodati kakao i dobro izmesiti. Pokriti suvom krpom i ostaviti na toplom da nadođe.
5. Oba nadošla testa razvući oklagijom u pravougaonik. Tamno testo sa kakaom staviti na svetlo i urolati.
6. Tepsiju obložiti papirom za pečenje, staviti u nju pripremljenu veknu i premazati umućenim jajetom. Peći u zagrejanoj rerni na 220ºC dok ne porumeni.