Sastojci:
– 10 listova tankih kora za gibanicu
– 500 g pilećeg belog mesa
– 4 dl pavlake
– 4 jajeta
– 3 kašike prezli
– mešavina začina
– 1 glavica crnog luka
– 2 dl pavlake za kuvanje
– susam
– ulje
Priprema:
1. Pileće belo meso samleti na mašini za mlevenje, a crni luk očistiti i izmiksati u blenderu.
2. Belanca odvojiti od žumanaca i umutiti u čvrst sneg.
3. U većoj posudi sjediniti mlevenu piletinu, crni luk, žumanca i začine po ukusu pa dobro izmešati. Potom dodati pavlaku, sneg od belanaca i prezle te polako promešati varjačom.
4. Kore za gibanicu i pripremljenu smesu za fil podeliti na dva dela. Jednu koru poprskati sa malo ulja i prekriti drugom korom. Drugu koru premazati sa malo fila i preklopiti trećom korom. Isti postupak filovanja (kora, fil) ponoviti i sa trećom, četvrtom i petom korom. Filovane kore pažljivo urolati. Na isti način od preostalog materijala oblikovati još jednu štrudlu.
5. Duguljastu tepsiju obložiti papirom za pečenje i u nju položiti pripremljene štrudle sa piletinom. Premazati ih pavlakom za kuvanje i posuti susamom. Peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC dok ne porumene.
Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.
VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!
Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs
STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net