Priprema:
1. Kvasac otopiti u 2 dl mlakog mleka pa dodati vodu, ulje, so, šećer i sok i rendanu koru limuna. Potom postepeno dodavati brašno i zamesiti glatko testo.
2. Testo ostaviti da odstoji oko sat vremena na toplom.
3. Nakon toga testo podeliti na 4 jufke i ostaviti da odstoje još pola sata.
4. Za to vreme pomešati višnje sa prezlama i šećerom.
5. Zatim razviti svaku jufku na debljinu od 0,5 cm i nafilovati. Uviti štrudle i poređati ih u podmazanu veliku tepsiju.
6. Svaku štrudlu premazati mešavinom ulja i mleka te ostaviti još pola sata da narastu.
7. Kada štrudle narastu, svaku zaseći nožem na debljinu od 2 cm, kako bi ispario višak soka od višanja.
8. Peći u zagrejanoj rerni na 200 °C oko 35 min. Kada štrudla dobro porumeni, ostaviti je u toploj rerni još 10 min.
9. Izvaditi i po želji posuti šećerom u prahu ili topingom od čokolade.