Start Dijamant kuvarica Štrudlice sa orasima i brusnicom

    Štrudlice sa orasima i brusnicom

    SDC12010Sastojci:
    za koru
    – 1dl jogurta
    – 1dl mleka
    – 1/2 paketića kvasca
    – 400-500 g brašna
    – prstohvat soli
    – 1 jaje
    – 1 belence
    – 1 dl. Dijamant ulja
    – 1 kašičica šećera
    za fil
    – 200g mlevenih oraha
    – 100g šećera
    – 50g brusnica
    za premazivanje
    – 1 žumance
    – malo šećera u prahu

    Priprema:
    Jogurt i mleko pomešati i smlačiti, dodati kašičicu šećera i kvasac. Ostaviti desatak minuta da nadođe. Nadošli kvasac pomešati sa svim sastojcima za koru i zamesiti meko testo. Pokrijte krpom i ostavite testo na sobnoj temperaturi da se udvostruči. Premesite nadošlo testo i podelite na dva dela. Razvijte oklagijom na što tanji pravougaonik. Orahe i šećer promešajte i polovinu fila nanesite na prvu koru. Preko fila pospite polovinu brusnica. Urolajte i premažite žumancetom. Isto postupite i sa drugom polovinom testa. Obe urolane štrudle isecite na menje strudlice i ređajte u namazan pleh. Pecite u zagrejanoj rerni oko pola sata na 200 stepeni. Gotove štrudlice pospite šećerom u prahu.

    Recept Adilje Hodže iz Subotice