Start Glavna jela Štuka iz furune

Štuka iz furune

Clipboard08

Priprema:
1. Ribu očistiti od škrga, krljušti i iznutrica, oprati je i prosušiti papirnim ubrusima.
2. Oštrim nožem zaseći je sa jedne i sa druge strane na centimetar razmaka.
3. Za marinadu: sitno iseckati beli luk i peršun, pa dodati rendanu koricu i sok od jednog limuna, 2 dl maslinovog ulja, soli i bibera po ukusu. Promešati i začiniti iskidanim grančicama ruzmarina.
4. Ribu staviti, po mogućnosti, u pleh sa rešetkom, pa kašičicom sipati marinadu u proreze. Na kraju celu ribu rukama premazati marinadom.
5. Peći u dobro zagrejanoj rerni na 200°C oko 40 minuta, uz povremeno zalivanje preostalom marinadom.

Recept Jelene Peković iz Barajeva
Recept Jelene
Peković iz
Barajeva