Sastojci:
6 srednjih paradajza
200 g tankih listova pršute
6 jaja
150 g domaćeg sira u krišci
4 krompira
1 kašika seckanog peršuna
kim
so
biber
Priprema:
1. Vrhove paradajza odseći, pa kašičicom izdubiti sredinu i okrenuti ga da se ocedi.
2. Sir izgnječiti viljuškom, začiniti po potrebi i pomešati sa sitno iseckanim peršunom.
3. Unutrašnjost paradajza obložiti pršutom i napuniti sirom.
4. Žumanca odvojiti od belanaca, pa preko sira staviti po jedno žumance i posuti kimom.
5. Krompir skuvati i propasirati.
6. Belanca umutiti u čvrst sneg, te pomešati sa pireom od krompira.
7. Vatrostalnu činiju nauljiti, pa sipati u nju smesu od krompira i belanaca. Preko složiti punjeni paradajz.
8. Peći u prethodno zagrejanoj rerni na 200°C 30 minuta.