Start Glavna jela Šumadijske šnicle

Šumadijske šnicle

1 zvezdica2 zvezdice3 zvezdice4 zvezdice5 zvezdica (2 glasova, prosek: 3.00 od 5)

Loading ... Loading ...
sumadijske snicle

Priprema:

1. Šnicle oprati, osušiti kuhinjskim papirom, pa posoliti i dobro izlupati čekićem za meso.
2. Svaku šniclu uvaljati u brašno pa ih propržiti sa obe strane na zagrejanom ulju. Izvaditi ih na papir da upije masnoću i ostaviti na toplom.
3. U masnoći od mesa kratko prodinstati sitno iseckan beli luk, doliti belo vino i sok od paradajza. Sos kuvati na umerenoj temperaturi stalno mešajući dok se ne zgusne. Ukoliko sos nije dovoljno
gust, dodati malo brašna.
4. Na kraju, u sos od paradajza vratiti šnicle. Jelo pobiberiti i dodati začine.
5. Šnicle servirati tople uz krompir pire kao prilog.

sladjana cvetkovic krusevac
Recept Slađane Cvetković iz Kruševca