Sastojci:
– 250 g mlevenog junećeg mesa
– 250 g pilećih grudi
– 1 šargarepa
– 1 kašika brašna
– 1 glavica crnog luka
– 1 kašika mešavine suvog biljnog začina
– 1 koren celera
– 1 koren paštrnaka
– 200 ml pavlake
– 1 vezica peršunovog lista
– 1,5 l vode
– ulja po potrebi
– soli i bibera po ukusu
ISPROBAJTE I…
Priprema:
1. Šargarepu, paštrnak i celer krupno narendati.
2. Pileće grudi iseći na sitnije komade pa izmiksati u blenderu.
3. Sitno iseći luk i ispržiti ga u dubljoj šerpi na malo ulja.
4. Zatim dodati juneće meso i nastaviti sa dinstanjem još nekoliko minuta.
5. Nakon toga ubaciti pileće meso, kratko dinstati i dodati narendano povrće.
6. Začiniti po ukusu, dodati iseckan peršun i na kraju brašno.
7. Promešati varjačom, naliti vodom i ostaviti da se krčka poklopljeno dok meso sasvim ne omekša.
8. Pred kraj kuvanja umešati pavlaku i promešati. Služiti toplo.
Recept Ljubice Majer iz Zrenjanina.
Arhiva: Pošalji recept
Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.
VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!
Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs
STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net