Sastojci:
1 l bujona (najbolje goveđeg ili pilećeg)
100 g brokolija
1 jaje
30 g prezli
1 kašika brašna
na vrh noža muskatnog oraščića
1 kašičica biljnog začina
Priprema
1. Brokoli operite i razdvojte na manje cvetove. Isecite sitno, pa stavite da se kuva u kipućoj slanoj vodi. Kad provri, kuvajte još 5 minuta.
2. Dobro procedite brokoli (da vam se kasnije knedle ne raspadnu), ali sačuvajte vodu u kojoj se povrće kuvalo.
3. Ručno ili u blenderu umutite jaje s brokolijem.
4. U posebnoj činiji izmešajte prezle, brašno, muskatni oraščić i biljni začin, dodajte smesu od jajeta i brokolija, i sve dobro sjedinite.
5. Vodu u kojoj se kuvao brokoli vratite na vatru da provri, zatim smanjite temperaturu da polako vri.
6. Rukama pravite knedlice, spuštajte ih u vodu i kuvajte samo minut. Izvadite knedlice rešetkastom kašikom. U svaki tanjir sipajte prethodno zagrejanu supu, pa dodajte knedlice.