Sastojci:
1 veći kuvani krompir
4 kuvana jaja
300 g surimi štapića
150 g majoneza
180 g kisele pavlake
1 kašičica senfa
1 manji limun
so, biber
Dekoracija
60 g crnih malina
majonez
list peršuna
Priprema:
1. Surimi štapiće obariti, ocediti od suvišne tečnosti i iseckati na sitne komade.
2. Krompir i jaja izrendati na krupno rende.
4. Posebno umutiti majonez, pavlaku, senf, sok od limuna, so i biber.
5. Salatu spremati u kalupu sa odvojivim ivicama, pa ivice obložiti najlon folijom.
6. Na dno staviti malo rendanog krompira, blago premazati pripremljenom smesom. Zatim, naneti jaja, ponovo premazati smesom i tako ređati dok ima krompira i jaja.
7. Odozgo posuti surimi štapićima, prekriti folijom, pritisnuti odozgo i ostaviti u frižider par sati.
8. Masline iseći na kolutove i pripremiti majonez.
9. Pažljivo ukloniti ivice kalupa i sa svih strana salatu ukrasiti maslinama i majonezom. Odozgo salatu lagano išarati majonezom i ukrasiti grančicama peršunovog lista.