Degustacije najkvalitetnijih delikatesa, kao i radionice karvinga, sugar art-a i molekularne gastronomije samo su deo programa u okviru “FoodArt festivala”.
Drugi “FoodArt festival” će se održati od 14. do 16. maja, u atrijumu tržnog centra Delta city.
Ekskluzivno, jedinstveno, ekstravagantno. Umetnost, ali i nauka – Molekularna gastronomija!
Molekularnu gastronomiju, veliki hit u svetu, posebno će predstaviti hemičari, fizičari i inženjeri, iz Asocijacije molekularne gastronomije Srbije. Ova nesvakidasnja kulinarska disciplina proučava hemijske i fizičke procese koji se dogadjaju prilikom kuvanja, a čiji je rezultat „umetnost na tanjiru“ i tež da znatno promeni ljudsku ishranu – pre svega u pogledu rešavanja problema gojaznosti, tako što će primenom novih znanja u pripremanju hrane obroke učiniti jos zdravijim i ukusnijim.
Karving i sugar art
Kako od jabuke, dinje, lubenice i šećera nastaju prava umetnička dela, tokom sva tri dana festivala, posetiocima Delta City-ja predstaviće najpoznatiji karving i sugar art majstori Asocijacije karving majstora Srbije.
Predavanja za ljubitelje vina
Kako odabrati pravo vino za odredjeno jelo? Koje vino ide uz koji sir? Šta čini dobro vino i koji su njegovi elementi? Na ova, ali i mnoga druga pitanja, ljubitelji vina moći će da dobiju odgovore na predavanjima koja će organizovati Udruženje somelijera Srbije.
Posetioci festivala imaće priliku da besplatno uživaju u degustacijama hrane i pića, kao i učestvuju u brojnim radionicama, tokom sva tri dana festivala, od 10 do 22 sata u atrijumu tržnog centra Delta city.
Izvor: stvarukusa.rs