Sastojci:
– 2 svinjska filea
– 350 g pilećeg belog mesa
– 1 veća šargarepa
– 1 kašika senfa
– 1 dl belog vina
– 4 dl juneće supe
– 1 puna kašika gustina
– 400 g testenine po želji
– 0,5 dl ulja, kari
– mešavina začina, so
Priprema
1. Svinske filee zaseći po sredini a potom otvoriti i istanjiti tučkom za meso.
2. Dobijene šnicle preseći napola tako da se dobiju 4 manje šnicle.
3. Šargarepu oguliti i obariti pa je iseći na štapiće.
4. Pileće belo meso samleti, dodati malo karija, začina po ukusu i promešati.
5. Istanjene šnicle premazati smesom od piletine. Duž jednog kraja staviti dva štapića šargarepe i urolovati. Rolnice uvezati kuhinjskim koncem.
6. Rolnice propržiti na vrelom ulju da porumene. Nastaviti sa dinstanjem uz povremeno dolivanje juneće supe dok meso ne omekša.
7. Pred kraj dinstanja dodati senf, vino, gustin i začine po ukusu pa kratko prokuvati da se zgusne.
8. Testeninu obariti i poslužiti kao prilog uz gotovo jelo.
D.S.