Sastojci:
600 g svinjskog mesa od buta
1 glavica crnog luka
2 čena belog luka
150 g mesnate slanine
300 g roštilj kobasica
4 kisela krastavca
2 krompira srednje veličine
1 kašika mlevene paprike
2 kašike paradajz pirea
1 feferona
2 kašike brašna
0,5 dl ulja
mešavina začina, biber
Priprema:
1. Očišćen krompir iseći na krupnije kocke, slaninu i kisele krastavce na štapiće. Crni luk iseći na kockice, feferonu na kolutove, beli luk što sitnije iseckati.
2. Svinjsko meso iseći na krupnije kocke i posuti brašnom.
3. Na malo ulja propržiti crni luk i slaninu, dodati svinjetinu, te i nju kratko propržiti. Sipati malo vode i dinstati na umerenoj temperaturi dok meso napola ne omekša.
4. Zatim dodati krompir, paradajz pire, kisele krastavce, beli luk, mlevenu papriku i feferonu. Začiniti po ukusu i nastaviti sa dinstanjem uz povremeno dolivanje vode po potrebi, dok meso ne omekša, a suvišna tečnost ne uvri.
5. Roštilj kobasice posebno propržiti na vrelom ulju kako bi porumenele, a potom ih izvaditi iz masnoće i iseći na krupnije komade. Dodati u perkelt pred kraj dinstanja kako se ne bi raspale.