Start Glavna jela Meso Svinjski vrat sa sirom

Svinjski vrat sa sirom

Picabay

Sastojci:

– 8 šnicli svinjskog vrata bez kostiju
– 4 dl pavlake
– 100 g paradajz pirea
– 250 g dimljenog sira
– 500 g krompira
– 2 dl ulja
– začin C, biber

Priprema:

1. Šnicle izlupati tučkom za meso, začiniti ih po ukusu pa pržiti na vrelom ulju dok ne porumene.
2. Pržene šnicle poslagati u podmazanu tepsiju, premazati ih pireom od paradajza, naneti sloj pavlake, te posuti rendanim dimljenim sirom. Ovako pripremljene šnicle staviti u zagrejanu pećnicu da se zapeku.
3. Krompir oguliti, iseći na štapiće pa propržiti na vrelom ulju, te služiti uz zapečene šnicle.

 

Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.

VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!

Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs

STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net