Sastojci:
za koru
– 7 belanaca
– 300 g šećera
– kašika sirćeta
– 100 g mlevenog pečenog kikirikija
za fil
– 14 žumanaca
– 16 kašika šećera
– 1 litar mleka
– 8 kašika gustina
– 100 g bele čokolade
– 6 Sweet čokoladica
– 2 margarina
za glazuru
– 300 g crne čokolade
– malo margarina ili ulja
Priprema
Umutiti belanca sa kristal šećerom u čvrst šam dok se sav šećer ne istopi i na kraju dodati kašiku sirćeta. U pleh obložen pek papirom posuti mleveni kikiriki pa preko toga lepo rasporediti smesu za koru. Sušiti koru 2 sata na 100 stepeni. Tako napraviti 2 kore.
Pomešati žumanca, gustin i 3 dl mleka i dobro promešati da nema grudvica. U ostatak mleka sipati ostatak šećera i staviti da se kuva. U provrilo mleko usuti smesu od žumanaca, mleka i gustina. Ubaciti i belu čokoladu. Mešati neprestano da vam fil ne zagori. U hladno umutiti razrađen margarin i na kraju iseckane Sweet čokoladice.
Kore okrenuti da kikiriki bude gore. Nafilovati kore i na kraju obložiti čokoladom koju ste istopili na pari sa margarinom ili uljem. Posuti ostatkom kikirikija.
Recept Andrijane Kovačević