Priprema:
Testo:
1. Margarin penasto umutiti sa šećerom i postepeno dodavati jedno po jedno žumance.
2. Zatim u smesu umešati brašno pomešano sa praškom za pecivo i narendanom korom limuna.
3. Belanca ulupati u čvrst sneg i umešati ih u prethodnu smesu.
4. Smesu uliti u okrugli kalup obložen pek-papirom, pa preko rasporediti prepolovljene šljive.
Odgore u svaku šljivu staviti pomalo šećera i peći u zagrejanoj rerni na 200°C oko 25 minuta.
Fil:
1. Slatku pavlaku ulupati sa mlekom, dodati sir, pa još malo izmiksati.
2. Želatin pomešati sa vodom i pripremiti ga prema uputstvu sa kesice, a zatim ga dodati u prethodnu smesu i lagano sve promešati.
Finalni postupak:
1. Preko pečenog testa sa šljivama premazati fil.
2. Kolač ostaviti da se dobro ohladi i stegne, a zatim ga poslužiti.