Sastojci:
300 g taljatela
50 g crnog tartufa
150 g čeri paradajza
50 g maslaca
100 ml bujona ili vode
1 kašika suvog začina
50 g parmezana
prstohvat lista celera
Priprema:
1. Testeninu prokuvati u slanoj vodi, toliko da bude na pola skuvana (al dente tj. čvrsta pod zubima).
2. Razgrejati maslac i dodati narendane tartufe, pa malo propržiti.
3. Potom dodati paradajz sečen na pola i listove celera, pa dinstati 2-3 minuta. Skloniti sa šporeta i dodati proceđenu testeninu.
Više recepata za testeninu
4. Sve preliti bujonom, lagano promešati i staviti na šporet da se prodinsta, dok sva tečnost ne uvri.
5. Kada tečnost ispari i testenina počne da se prži, skloniti sa šporeta dodati parmezan i poslužiti.
Savet: Prema ukusu, može se dodati više tartufa.