Start Restoranski vodič Tamara Dragičević: Obožavam kiseli kupus i podvarak!

Tamara Dragičević: Obožavam kiseli kupus i podvarak!

tamara

Tamara Dragičević je srpska filmska, televizijska i pozorišna glumica. Iako na početku karijere već je postala poznata široj javnosti po svom angažmanu u filmu Dragana Bjelogrlića Montevideo, Bog te video! Mlada glumica je za veoma kratko vreme ostvarila čitav niz zapaženih uloga na tv i filmu, među kojima su najpoznatija sledeća ostvarenja: “Vojna akademija”, “Miris kiše na Balkanu”, “Na putu za Montevideo”…Učesnica je trenutno najpopularnijeg rijalitija “Tvoje lice zvuči poznato” i pobednica je prve epizode ovog najgledanijeg šou programa u regionu.
Za našu rubriku Restoranski vodič razgovarali smo sa Tamarom i pitali je šta voli da kuva, ima li omiljeno jelo, kuhinju i restoran…

Da li rado spremate hranu, kako se snalazite u kuhinji?
“Pre jedno godinu dana počela sam da kuvam i mogu vam reći da uživam u kuvanju! Još uvek mi spremanje hrane malo duže traje ali sve je stvar vežbe i prakse. Postajem sve brža i brža”.

Imate li omiljeno jelo iz detinjstva, a koje volite sada…?
“Pretpostavljam da sva deca u detinjstvu vole da jedu pice, palačinke, pomfrit pa sam takva i ja bila! Sada kao zrela osoba moram reći da su mi već duže vreme na prvom mestu kiseo kupus i podvarak”.

Gde volite da ručate u gradu sa porodicom ili prijateljima?
“Zavisi kakva je prilika, koliko imam vremena u kom sam delu grada i šta mi se jede. Kada odgovorim na sva ta pitanja onda ostaje još samo da vidim da li sam u Beogradu. U našem glavnom gradu ima zaista puno lepih restorana gde se može pojesti lep i kvalitetan obrok.”

Vaš omiljeni restoran u zemlji ili inostranstvu, neko mesto gde ste zaista uživali ili probali neki neobičan specijalitet?
“Volim beogradsku “Zapatu” restoran sa meksičkom kuhinjom. Pored meksičke hrane, mnogo volim da jedem suši. Imala sam priliku da posetim Kinu i tamo sam probala gomilu njihovih specijaliteta, većina njih mi se svidela. Tokom boravka imala sam priliku da probam njihovu čuvenu supu sa morskim krastavcima. Kineska kuhinja sadrži jaku i ljutu hranu, a kuriozitet je da oni nemaju dezerte već služe samo sladak krompir u formi slatkiša”.

Po čemu su restorani koje posećujete prepoznatljivi, zbog čega volite u njima da ručate?
“Važno mi je da je prostor čist, udoban, da je osoblje prijatno ali ne preljubazno. Dobra hrana se nekako podrazumeva i naravno dobri dezerti. Meni je to dovoljno za super provod”.

Recept, preporuka za naše čitaoce, neko jelo, salata?
“Mnogo volim da jedem biftek salatu, uvek me osveži a nije teška za napraviti. Potrebno je: 1 srednje pečen biftek, zelena salata, masline, čeri paradajz, rukola, balzamiko sos, mogu se dodati i suve šljive, rendana šargarepa, listići parmezana. Sve to pomešate i dobijete fantastičan miks ukusa i aroma. Probajte… Dodala bih da su punjene pečurke u rerni moj specijalitet, lake su za pripremu: Očistite pečurke, odvojite drške, napravite smesu od pavlake, sira, praziluka i slaninice, napunite pečurke stavite u rernu i zapečete. Pikantno je ali tako i treba da bude…”

Mali saveti za lepotu i zdravlje?
“Nikada ne gladujte! Obavezno jedite voće, pijte cedjene sokove i što više tečnosti unosite u organizam. Uvedite salate kao redovan deo ishrane. Budite uvek nasmejani”!

unnamed (1)

unnamed (2)

unnamed (3)

unnamed (4)

unnamed

Tekst: Dejan Ajduković, Life Content
Foto: www.zapatabeograd.com