Start Preporučujemo Tamara Paunović: Drugačijim navikama do boljeg zdravlja

Tamara Paunović: Drugačijim navikama do boljeg zdravlja

Od doručka do večere
shutterstock_128009489
DORUČAK: Za doručak napravim tost od integralnog hleba s maslinovim uljem, šnitom tune ili lososa te nekoliko kapi limuna. Druga varijanta doručka je ovsena kaša s jabukom i cimetom, koju kupujem u zdrvoj hrani. Nekad za doručak napravim kajganu, uz koju jedem paradajz.
RUČAK: Za ručak se podrazumeva meso, uglavnom samo, a ponekad s povrćem. Predveče me hvata frka, pa uzmem nešto slatko. U svako doba dana obraduju me Pardon štapići s kikirikijem ili krompirov kreker, a budući da su napravljeni od prirodnih sastojaka, dobro se slažu s mojim osetljivim stomakom.
VEČERA: Ako izađem na večeru, ponovo jedem meso, a kad sam kod kuće – kajganu, ali samo od belanaca, ili tunjevinu iz konzerve. Žumanca ne jedem jer su mi teška za veče, a ne zato što pojedini nutricionisti smatraju da ih treba izbegavati. Kad sam počela da se bavim ishranom na nov način, shvatila sam da je nemoguće pohvatati šta koji nutricionista savetuje. Danas tvrde da nešto treba jesti, a već posle nekoliko meseci – nemojte ni slučajno! Sećam se koliko je hvalospeva napisano o soji, a onda su se odjednom pojavile studije u kojima se tvrdi kako nije dobra. U suštini, bilo bi idealno kad bismo mogli izbeći stres, jer je on opasniji od bilo koje hrane.

D.S.