Start Predjela Ostalo Tanka musaka

Tanka musaka

musaka

Sastojci:
– 2 tikvice srednje veličine
– 500 g krompira
– 5 strukova mladog luka
– 1 mladi beli luk
– 1 kriška sira
– 2 kašike pavlake
– 2 dl jogurta
– 5 jaja
– ulje (za prženje)
– soli i mešavine suvog biljnog začina po ukusu

Priprema:
1. Krompir obariti sa ljuskom, pa kad se ohladi, oljuštiti i iseći na kolutove.
2. Tikvice takođe iseći na kolutove, posoliti i ostaviti da odstoje kako bi pustile vodu.
3. Za to vreme sitno iseckati luk i propržiti ga na malo ulja. Pred kraj posuti mešavinom suvog biljnog začina.
4. Tikvice ocediti i poređati ih na dno vratrostalne činije.
5. Zatim poređati red krompira, pa ponoviti postupak dok se ne utroši sav materijal.
6. Preko toga staviti ispržen luk sa uljem u kojem se pržio. Izmrviti sir i posuti preko luka.

Finalni postupak:
1. Penasto umutiti jaja, dodati pavlaku, jogurt i soli po ukusu. Promešati i preliti celu musaku.
2. Peći u zagrejanoj rerni na 200°C dok ne porumeni.

Recept Marine Ignjatović iz Mladenovca.

Arhiva: Pošalji recept