Start Predjela Peciva Tart s paprikama

Tart s paprikama

Foto: Thinkstock

Sastojci:

za testo
– 250 g mekog brašna tipa 400
– 80 g kukuruznog griza (palente)
– 125 g margarina, ulje, so
– hladne vode po potrebi
– 1 prašak za pecivo
za fil
– 30 g parmezana
– 150 g suvog vrata
– 1,5 dl pavlake za kuvanje
– 2 jajeta
– 1 crvena paprika
– mešavina začina

Priprema:

Testo:
1. U odgovarajućoj posudi sjediniti belo brašno, palentu i prašak za pecivo pa dodati omekšao margarin i malo soli po ukusu.
2. Potom dodati nekoliko kašika vode da bi se umesilo glatko testo.
Fil:
1. Suvi vrat i crvenu papriku iseći na trake.
2. Umutiti jaja, pavlaku za kuvanje, parmezan i začine po ukusu.
Finalni postupak:
1. Umešeno testo istanjiti oklagijom na debljinu od 0,5 cm.
2. Kalup za tart nauljiti i posuti brašnom a zatim dno i bočne stranice obložiti testom.
3. Testo preliti umućenom smesom od jaja, a potom rasporediti suvi vrat i papriku. Peći u zagrejanoj rerni na 200ºC dok ne porumeni.
 

Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.

VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!

Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs

STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net