Sastojci:
– 125 g brašna
– 50 g šećera
– 50 g putera
– 15 ml slatke pavlake (za testo)
– 600 g miksovanog šumskog voća
– 100 g šećera u kristalu (za fil)
ISPROBAJTE I… Brzi tart s voćem
Priprema:
Brašno, šećer, slatku pavlaku i puter umesite tako da se dobije homogena masa, koju treba oblikovati u tepsiji i zapeći na 200 stepeni Celzijusa, 5-7 minuta.
Fil: pola količine šumskog voća ukuvajte sa šećerom, na umerenoj temperaturi, tako da voće ostane celo.
Finalni postupak: poređajte voće preko testa, pa preko toga stavite ostatak svežeg voća. Pecite 10 minuta i služite toplo ili hladno, po želji sa šlagom.
Pošaljite nam svoje kulinarske trikove i savete (napišite kratak tekst do 750 karaktera prema dole priloženim uzorima) i s propratnim fotografijama ili bez njih, uz potpisan ugovor, pošaljite na mejl posaljirecept@color.rs ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”. Autoru svakog objavljenog kulinarskog saveta ili trika, isplatićemo honorar u iznosu od 500 dinara!
Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.
VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!
Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs
STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net