Start Glavna jela Povrće Tavče sa suvim paprikama

Tavče sa suvim paprikama

Foto: Thinkstock

Sastojci:

– 600 g krupnog belog pasulja
– 4 glavice crnog luka
– 3 čena belog luka
– 400 g mlevene junetine
– 1 šargarepa
– 1/4 celera
– 10 suvih paprika rogulja
– 3 ravne kašike mlevene paprike
– 50 g pirinča
– 1 dl ulja
– mešavina začina, biber

Priprema:

1. Crni luk, šargarepu i celer iseći na kockice, a beli luk što sitnije iseckati.
2. Suve paprike potopiti u vrelu vodu i ostaviti da omekšaju.
3. Pasulj prokuvati u malo vode da proključa, a vodu baciti. Zatim naliti svežom toplom vodom, dodati 2 glavice seckanog crnog luka, šargarepu, beli luk i celer. Poklopiti i kuvati dok pasulj ne omekša.
4. Posebno na malo ulja propržiti glavicu crnog luka, dodati pirinač te i njega kratko propržiti. Potom dodati mleveno meso i pržiti ga dok ne promeni boju. Dinstati uz povremeno dolivanje vode po potrebi dok pirinač ne nabubri. Pred kraj dinstanja dodati kašiku mlevene paprike i začine po ukusu.
5. Pripremljenim filom napuniti omekšale suve paprike.
6. Kuvani pasulj procediti, a vodu sačuvati.
7. Posebno na ulju propržiti preostali luk, potom skloniti sa ringle, dodati dve kašike mlevene paprike, začine po ukusu i promešati.
8. Vatrostalnu posudu nauljiti i presuti u nju pasulj. Naliti vodom u kojoj se pasulj kuvao da ogrezne i promešati. Odozgo utisnuti punjene paprike. Peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC dok suvišna tečnost ne uvri.

SAVET PLUS:
Suve paprike možete kupiti na pijaci.
 

Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.

VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!

Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs

STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net