Sastojci:
– 300 g teletine
– 1 glavica crnog luka
– 2 manje šargarepe
– 1/2 crvene paprike
– 1 tikvica
– nekoliko cvetova karfiola
– nekoliko cvetova brokolija
– 2 krompira
– 2 l vode
– 2 lovorova lista
– list celera i peršuna
– mešavina začina
– biber, ulje
Priprema
1. Crni luk, šargarepu, crvenu papriku, tikvicu, brokoli i karfiol očistiti i izmiksati u multipraktiku.
2. Teletinu i krompir iseći na kockice.
3. Na malo ulja propržiti miksano povrće, a potom dodati teletinu i dinstati na umerenoj temperaturi dolivajući vodu po potrebi.
4. Kada je meso napola dinstano, sipati vodu, dodati krompir, lovorov list i začine po ukusu i nastaviti sa kuvanjem dok svi sastojci ne omekšaju.
5. Gotovu čorbu posuti seckanim listovima peršuna i celera.
D.S.