Start Glavna jela Meso Teleća džigerica sa jabukama i lukom

Teleća džigerica sa jabukama i lukom

Džigerica sa lukom u belom sosu
Foto: Stockfood
  • 65 min
  • mirovanje 8 h
  • 4-6 osoba
  • Lako

Sastojci:

1 kg teleće džigerice
1 l mleka
50 g brašna
200 ml ulja
2 glavice crnog luka
2 jabuke
1 kašičica senfa
so, biber

Priprema:

1. Džigericu očistiti od žilica i potopiti u mleko. Ostaviti u frižideru da se natapa, najbolje preko noći. Ovaj korak je bitan kako bi džigerica bila mekana i kremasta. Sutradan, ocediti od mleka, pa iseći na tanke šnite, začiniti i uvaljati u brašno.
2. Na ugrejanom ulju propržiti džigericu sa obe strane, pa izvaditi iz posude i ostaviti na toplom.
3. U istoj masnoći propržiti crni luk, pa kada porumeni dodati jabuke i nastaviti dinstanje na umerenoj temperaturi, desetak minuta. Izvaditi iz tiganja i ostaviti sa strane.
4. U tiganj dodati još malo ulja (po potrebi), pa dodati džigericu i malo vode, pa sačekati da se fino ukrčka na umerenoj vatri, kako bi pokupila sve masnoće i ukuse koji su ostavili trag od prženja, pa dodati jabuke i luk.
6. Servirati uz prilog od krompira, uz salatu po želji.

Preporučujemo i recept za bistru supu sa mesnim knedlama.