Sastojci:
– 600 g mladog kupusa
– 1 glavica crnog luka
– 400 g testenine po želji
– 40 g parmezana, so, biber
– 1 dl pavlake za kuvanje
– mešavina začina, ulje
ISPROBAJTE I… Testeninu sa pestom od spanaća
Priprema:
1. Testeninu obariti u slanoj vodi, a zatim je procediti od suvišne tečnosti.
2. Mladi kupus očistiti od spoljnih listova i korena pa iseći na trake, a crni luk sitno iseckati.
3. Na malo ulja propržiti crni luk, a potom doliti malo vode i nastaviti sa dinstanjem dok luk ne postane staklast, a tečnost ne uvri. Zatim dodati mladi kupus, začiniti po ukusu i dinstati dok kupus ne omekša.
4. Još toplu testeninu preliti dinstanim kupusom, dodati pavlaku za kuvanje i parmezan te polako promešati da se dobije ujednačena smesa.
Pošaljite nam svoje kulinarske trikove i savete (napišite kratak tekst do 750 karaktera prema dole priloženim uzorima) i s propratnim fotografijama ili bez njih, uz potpisan ugovor, pošaljite na mejl posaljirecept@color.rs ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”. Autoru svakog objavljenog kulinarskog saveta ili trika, isplatićemo honorar u iznosu od 500 dinara!
Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.
VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!
Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs
STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net