Sastojci:
– 500 g spiralne testenine
– 400 g šampinjona
– 1 glavica crnog luka
– 1 dl belog vina
– 1 kašika senfa
– 2 kašike gustina
– supe od povrća po potrebi
– 1 dl neutralne pavlake
– 1 kašika seckanog peršuna
– 4 kašike ulja
– mešavina začina
– biber
Priprema:
1. Crni luk iseći na kockice, a šampinjone na listove.
2. Spiralnu testeninu obariti u slanoj vodi sa nekoliko kapi ulja, pa je ocediti od suvišne tečnosti.
3. Na malo ulja propržiti crni luk, dodati šampinjone i dinstati dok pečurke ne omekšaju, a suvišna tečnost ne uvri.
4. Potom posuti gustinom i promešati. Postepeno dolivati supu od povrća i mešati dok se ne dobije odgovarajuća gustina.
5. Dodati belo vino, senf i začine po ukusu pa kuvati na umerenoj temperaturi da se dobije ujednačena smesa željene gustine.
6.U gotov umak dodati neutralnu pavlaku i promešati.
7. Obarenu testeninu preliti pripremljenim umakom i posuti peršunom.
Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.
VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!
Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs
STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net