Sastojci:
– 500 g fileta soma
– 1 glavica crnog luka
– 500 g posnih makarona
– 300 g šampinjona
– 3 dl soka od paradajza
– 3 dl supe od povrća iz kocke
– 1 dl belog vina
– 0,5 dl maslinovog ulja
– mešavina začina, biber
Priprema:
1. Crni luk očistiti i iseći na rebarca, šampinjone na listove, a filete soma na krupnije kocke.
2. Na maslinovom ulju propržiti crni luk, dodati šampinjone i dinstati dok pečurke ne omekšaju, a suvišna tečnost ne uvri.
3. U većoj posudi sjediniti presne makarone, kockice soma i dinstani luk sa pečurkama. Dodati začine po ukusu i polako promešati.
4. U nauljenu vatrostalnu posudu sipati pripremljenu smesu od makarona i poravnati Posebno umutiti sok od paradajza, supu od povrća i belo vino pa preliti preko makarona da ogreznu. Ukoliko pripremjena tečnost nije dovoljna da makarone ogreznu, potrebno je doliti još malo.
5. Peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC dok makarone ne omekšaju, a suvišna tečnost ne uvri.
SAVET PLUS:
Tokom pečenja po potrebi doliti još malo tečnosti.
Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.
VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!
Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs
STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net