Sastojci:
– 400 g testenine u obliku pužića
– 4 dl neutralne pavlake
– 100 g kukuruza šećerca iz konzerve
– 1 crvena paprika
– 1 glavica crnog luka
– 400 g pilećeg belog mesa
– 30 g putera
– 1 kašika seckanog peršuna
– 100 g buđavog sira
– mešavina začina, biber
Priprema
1. Testeninu obariti u slanoj vodi, procediti je i poprskarti sa malo ulja kako se ne bi lepila.
2. Pileće belo meso i crvenu papriku iseći na kockice, crni luk što sitnije iseckati.
3. Na malo ulja propržiti luk kako bi porumeneo, a potom dodati piletinu i papriku te kratko propržiti. Dinstati uz povremeno dolivanje vode dok meso ne omekša.
4. Dodati kukuruz šećerac, neutralnu pavlaku i kuvati na umerenoj temperaturi 5 min.
5. Pred kraj kuvanja dodati buđavi sir, začiniti po ukusu i kuvati dok se sir ne otopi.
6. Obarenu testeninu preliti pripremljenim umakom i posuti peršunom.