Sastojci:
1,3 l mleka
400 g šlaga
15 kašika šećera
200 g mlevenih napolitanki od lešnika
200 g mlevenih napolitanki od čokolade
200 g mlevene Plazme
100 g pečenih, mlevenih lešnika
300 g višanja
200 ml slatke pavlake
4 kesice želatina
Priprema:
1. Razmutiti želatin sa 200 ml vode. U odgovarajuću posudu sipati 1 l mleka, dodati šećer i kuvati dok ne proključa. Potom skinuti sa ringle i umešati rastopljen želatin, te ostaviti da se masa ohladi.
2. Posebno umutiti šlag sa 300 ml hladnog mleka. U ohlađeno mleko dodati pripremljen šlag, pa mutiti mikserom dok se ne dobije kompaktna masa.
3. Pripremljenu masu podeliti na tri dela. U prvi deo dodati mlevenu Plazmu i lešnike pa pažljivo promešati. U drugi deo dodati mlevene napolitanke od lešnika, a u treći deo mlevene napolitanke od čokolade.
Finalni postupak
1. U okrugao kalup za tortu sipati fil s keksom i lešnicima, pa posuti dobro oceđenim višnjama.
2. Preko višanja naneti drugi fil s napolitankama od lešnika, pa opet posuti voćem.
3. Zatim, naneti treći fil sa čokoladnim napolitankama i staviti u frižider da se torta dobro ohladi i stegne.
4. Posebno umutiti slatku pavlaku pa premazati i ukrastiti ohlađenu tortu.