Sastojci:
½ kg krompira
½ kg prokelja
1 glavica crnog luka
1 kašičica soli
1 kašičica bibera
100 ml maslinovog ulja
30 ml sirćeta
listovi bosiljka
Priprema:
1. Krompir dobro oprati i obariti u slanoj vodi.
2. Ocediti krompir i ostaviti da se prohladi pa ga oljuštiti i iseći na komade ili kolutove.
3. Prokelj očistiti i prerezati na pola. U kipuću vodu dodati prokelj i bariti 3-4 minuta. Procediti prokelj i ostaviti sa strane.
4. Crni luk očistiti i iseći na tanke listiće.
5. U dubljoj posudi (za salate) pomešati crni luk, so, biber i sirće pa malo izgnječiti rukom.
6. Dodati krompir i proklelj pa pomešati sastojke što bolje.
7. Odozgo preliti maslinovim uljem i dodati još malo začina, prema ukusu. Dekorisati svežim listovima bosiljka.