Start Deserti Topljenik

Topljenik

Foto: Torte i kolači
Foto: Torte i kolači

Sastojci:
10 jaja
10 kašika šećera
5 kašika brašna
6 štangli rendane čokolade
200 g mlevenih oraha
5 kašika griza
Za sirup:
800 ml vode
750 g šećera
1 limun

ISPROBAJTE I… Preliveni kolač od griza

Priprema:
1. U posudu za mešanje umutiti 5 jaja sa 5 kašika šećera, dodati 2,5 kašike griza, 2,5 kašike brašna, 3 rebra rendane čokolade i 200 grama mlevenih oraha, pa promešati varjačom.
2. U podmazan pleh usuti masu i peći na 200°C.
3. U drugoj posudi umutiti 5 jaja, 5 kašika šećera, dodati 2,5 kašike griza, 2,5 kašika brašna i promešati, te sipati preko polupečenog tamnog testa.
4. Vratiti pleh u rernu i peći na umerenoj temperaturi.
Sirup:
1. Skuvati vodu sa šećerom i dodati limun na kolutove.
2. Topao kolač preliti vrućim sirupom, te ostaviti da se ohladi. Dekorisati rendanom čokoladom.

Pošaljite nam svoje kulinarske trikove i savete (napišite kratak tekst do 750 karaktera prema dole priloženim uzorima) i s propratnim fotografijama ili bez njih, uz potpisan ugovor, pošaljite na mejl posaljirecept@color.rs ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”. Autoru svakog objavljenog kulinarskog saveta ili trika, isplatićemo honorar u iznosu od 500 dinara!

Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.

VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!

Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs

STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net