Priprema:
1. Pileće filete izlupati tučkom za meso, posoliti i pobiberiti.
2. U odgovarajuću šerpu sipati vodu i dodati so, pa kad provri ubaciti prethodno oprane i na kockice iseckane šampinjone i pirinač, te bariti oko 20 minuta.
3. Za to vreme, praziluk iseckati na kolutiće te ga kratko propržiti u tiganju na malo ulja. Sa prazilukom dinstati i kiseli kupus, a pri kraju dodati i umućeno jaje. Sve dobro promešati.
4. Smesu sjediniti sa barenim šampinjonima i pirinčem, te dobro promešati.
5. Na svaki file staviti po kašiku nadeva, te meso pažljivo preklopiti kako se ne bi raspalo. U tu svrhu mogu se koristiti i čačkalice.
6. Svaku ”torbicu” od belog mesa uvaljati u brašno, jaja i prezle pa pohovati na umerenoj temperaturi svega nekoliko minuta.
7. Pohovane šnicle služiti uz sos od rena.