Sastojci:
Kore
9 jaja
9 kašika šećera
2 kašike tople vode
8 kašika brašna
1 prašak za pecivo
4 kašike mlevenih oraha
Fil I
1 l mleka
2 vanil-šećera
4 kašike šećera
6 kašika brašna
200 g kokosa
4 kašike šećera u prahu
300 g margarina
Fil II
1 l slatke pavlake
Priprema:
Kore
1. Umutiti belanaca sa šećerom u čvrst sneg. Zatim dodavati jedno po jedno žumance i mlaku vodu. 2. Umešati brašno, prašak za pecivo i orahe, pa varjačom dobro sjediniti smesu.
3. Trećinu smese izliti u podmazanu i brašnom posutu okruglu tepsiju i peći na 180º C oko 15 minuta. Na isti način ispeći još dve kore.
Fil I
1. Odvojiti nekoliko kašika mleka i razmutiti sa 6 kašika brašna. Preostalo mleko staviti da provri s vanil-šećerom i šećerom, pa u ključalo mleko zakuvati umućenu smesu. Mešati lagano dok se ne zgusne, a zatim dodati kokos i sve dobro sjediniti.
2. Penasto umutiti margarin sa šećerom u prahu i sjediniti s ohlađenim filom.
Fil II
1. Umutiti slatku pavlaku u čvrst sneg. Polovinu ostaviti za dekoraciju.
Finalni postupak:
1. Tortu filovati na sledeći način: kora, fil I, fil II. Postupak ponavljati dok se ne potroši sav materijal.
2. Preostalom slatkom pavlakom dekorisati tortu po želji i odložiti u frižider na nekoliko sati da se stegne.
Pripremu torte u slikama tzv. korak po korak pogledajte na narednoj strani…