Start Vaši recepti Torta Cvetna korpa

    Torta Cvetna korpa

    Recept Andree Mogin Gilih iz Bačkog Gradišta

    • 80 min
    • 10 osoba
    • Srednje zahtevno

    Sastojci:

    Kore
    9 jaja
    9 kašika šećera
    2 kašike tople vode
    8 kašika brašna
    1 prašak za pecivo
    4 kašike mlevenih oraha
    Fil I
    1 l mleka
    2 vanil-šećera
    4 kašike šećera
    6 kašika brašna
    200 g kokosa
    4 kašike šećera u prahu
    300 g margarina
    Fil II
    1 l slatke pavlake

    Priprema:

    Kore
    1. Umutiti belanaca sa šećerom u čvrst sneg. Zatim dodavati jedno po jedno žumance i mlaku vodu. 2. Umešati brašno, prašak za pecivo i orahe, pa varjačom dobro sjediniti smesu.
    3. Trećinu smese izliti u podmazanu i brašnom posutu okruglu tepsiju i peći na 180º C oko 15 minuta. Na isti način ispeći još dve kore.
    Fil I
    1. Odvojiti nekoliko kašika mleka i razmutiti sa 6 kašika brašna. Preostalo mleko staviti da provri s vanil-šećerom i šećerom, pa u ključalo mleko zakuvati umućenu smesu. Mešati lagano dok se ne zgusne, a zatim dodati kokos i sve dobro sjediniti.
    2. Penasto umutiti margarin sa šećerom u prahu i sjediniti s ohlađenim filom.
    Fil II
    1. Umutiti slatku pavlaku u čvrst sneg. Polovinu ostaviti za dekoraciju.
    Finalni postupak:
    1. Tortu filovati na sledeći način: kora, fil I, fil II. Postupak ponavljati dok se ne potroši sav materijal.
    2. Preostalom slatkom pavlakom dekorisati tortu po želji i odložiti u frižider na nekoliko sati da se stegne.

    Pripremu torte u slikama tzv. korak po korak pogledajte na narednoj strani…