Priprema:
Korice:
1. Pomešati 10 kašika brašna sa kesicom praška za pecivo i kašikom kakaoa.
2. Penasto umutiti 2 cela jajeta sa 12 kašika šećera, pa postepeno, mešavinu od brašna.
3. Na kraju dodati 10 kašika mleka i sve lepo sjediniti. Uliti u okruglu šerpu srednje veličine obloženu pek-papirom i sa strane poprskanu uljem.
4. Peći u zagrejanoj rerni na 200°C oko 25 minuta.
5. Na isti način od preostalog materijala ispeći još jednu koru.
6. Kore ostaviti da se ohlade, a zatim ih horizontalno preseći napola, da se ukupno dobiju četiri korice.
Fil:
1. Mleko sa šećerom ostaviti da provri, a potom umešati izlomljenu čokoladu i kockice margarina.
2. Mešati dok se svi sastojci ne otope. Dodati mlevene orahe i kuvati još nekoliko minuta. Na kraju dodati ekstrakt ruma i promešati. Fil će biti tečan.
Finalni postupak:
1. Šerpu u kojoj su se pekle korice obložiti pek-papirom, staviti jednu koru, te preliti sa 1/3 pripremljenog vrućeg fila. Preklopiti drugom korom, pa ponovo preliti 1/3 fila. Staviti treću koru i preostali fil. Završiti četvrtom korom.
2. Šerpu prekriti najlonom i odložiti je u fižider da se torta preko noći dobro stegne i ohladi.
3. Sutradan nožem odvojiti tortu od ivica šerpe, poklopiti šerpu tacnom, a zatim tortu izvrnuti naopačke.
4. Skinuti pek-papir sa vrha i ukrasiti, glazurom od bele čokolade ili po želji.