Sastojci:
za kore
– 12 jaja
– 12 kašika šećera
– 10 kašika brašna
– 2 kesice praška za pecivo
za fil I
– 6 dl mleka
– 3 vanil-šećera
– 6 kašika šećera
– 5 žumanaca
– 3 kašike brašna
– 1 konzerva ananasa
– 125 g margarina
za fil II
– 6 dl mleka
– 2 pudinga od jagode
– 6 kašika šećera
– 1 žumance
– 125 g margarina
– 2 dl slatke pavlake
za dekoraciju
– 250 g krupno seckanih oraha
– 2 kesice šlaga
Priprema
Kore:
1. U odgovarajućoj posudi umutiti 6 belanaca u čvrst sneg.
2. Posebno umutiti 6 žumanaca, 6 kašika šećera, 5 kašika brašna i 1 kesicu praška za pecivo.
3. U masu od žumanaca dodati sneg od belanaca, pa polako promešati varjačom.
4. Okrugao kalup za tortu obložiti papirom za pečenje, te sipati pripremljenu masu i peći u zagrejanoj rerni 20 minuta na 180 ºC. Pečenu koru ostaviti da se ohladi, pa je preseći poprečno kako bi se dobile dve kore.
5. Na isti način od preostalog materijala ispeći još jednu piškotu, te i nju preseći na dva dela.
Fil I:
1. U odgovarajućoj posudi sjediniti žumanca, šećer, vanil-šećer i brašno, pa postepeno dodavati mleko i mešati sve vreme.
2. Pripremljenu masu kuvati na pari dok se ne zgusne, a zatim u još topao fil dodati margarin. Kada se fil ohladi, umešati iseckan ananas.
Fil II:
1. U dubljoj posudi sjediniti puding od jagode, šećer, žumance i mleko, te kuvati na pari kako bi se fil zgusnuo. U topao fil dodati margarin i sačekati da se otopi.
2. Gotov fil ohladiti, pa u njega dodati umućenu slatku pavlaku i polako promešati.
Finalni postupak:
1. Prvu koru premazati roze filom te preklopiti drugom korom. Zatim naneti fil od ananasa, pa preklopiti trećom korom. Isti postupak ponoviti još jednom, a završiti filom od ananasa.
2. Šlag pripremiti prema uputstvu sa kesice i njime premazati tortu, a na bočne stranice utisnuti seckane orahe.