Start Deserti Torta od bundeve

Torta od bundeve

Clipboard17

Pripremа:
1. Bundevu oprati i usitniti na veće komade, pa je ispeći u rerni dok fino ne omekša (ako se prepeče ne smeta, tako je karamelizovana i još slađa).
2. Bundevu ostaviti da se potpuno ohladi jer će se u suprotnom jaja stegnuti. Ohlađenu bundevu usitniti u blenderu.
3. Umutiti omekšali puter sa 4 žumanceta i dodati usitnjenu bundevu. Mešati dok smesa ne postane homogena i kremasta.
4. Brašno prosejati kroz sito, pomešati ga sa praškom za pecivo i sodom bikarbonom. Dodati muskatni oraščić, cimet, mleveni đumbir i skrob. Na kraju dodati krem od bundeve i sve lepo sjediniti.
5. Po želji u smesu dodati šećer i kandiranu koru pomorandže u zavisnosti od slatkoće bundeve.
6. Zatim umutiti belanca sa smeđim šećerom u čvrst šam i umešati ga u prethodnu smesu.
7. Smesu uliti u kalup obložen pek-papirom i peći u zagrejanoj rerni na 180°C oko 60 minuta.
8. Gotovu tortu izvrnuti iz kalupa na rešetku i ostaviti je da se ohladi, a zatim je preliti likerom od pomorandže.
9. Celu tortu premazati maskarpone sirom i ukrasiti otopljenom čokoladom.

Recept Ibolje Stojanović iz Beograda
Recept Ibolje Stojanović
iz Beograda