Sastojci:
za hleb
– 1 kg mekog brašna tipa-400
– 4 dl vode
– 1 kašičica šećera
– 1 svež kvasac
– so
za fil
– 150 g putera
– 200 g praške šunke
– 300 g švapskog sira
– 150 g feta sira
– 6 kiselih krastavaca
– 4 jajeta
– 150 g mariniranih šampinjona
– 1 paprika babura
– vegeta
za dekoraciju
– 100 g listova praške šunke
– 100 g dimljenog sira
– 1 šeri paradajz
ISPROBAJTE I…
Tradicionalni italijanski slatki hleb-kolomba
Priprema
Hleb:
1. U odgovarajućoj posudi sjediniti svež kvasac, mlaku vodu, šećer i malo soli, te postepeno dodavati brašno meseći ručno sve vreme dok se ne dobije glatko i elastično testo.
2. Pripremljeno testo prekriti platnenom krpom i ostaviti na toplom da nadođe.
3. Nadošlo testo premesiti, staviti u nauljen, brašnom posut kalup, ostaviti još malo da nadođe pa staviti u zagrejanu rernu i peći dok ne porumeni.
Fil:
1. Prašku šunku, krastavce i papriku iseći na kockice, jaja obariti te i njih iseckati na kockice, a šampinjone na listove.
2. U dubljoj posudi mikserom umutiti omekšao puter, švapski i feta sir, te dodati seckanu šunkaricu, jaja, krastavce, šampinjone i papriku. Sve sastojke izmešati i začiniti po ukusu.
Finalni postupak:
1. Od pečenog i ohlađenog hleba iseći gornju koru a zatim izdubiti sredinu tako da ostane 1 cm hleba.
2. Pripremljenim filom napuniti unutrašnjost hleba i staviti u frižider da se stegne.
3. Ohlađen filovan hleb posuti rendanim dimljenim sirom i dekorisati ga rolovanom praškom šunkom.
Pošaljite nam svoje kulinarske trikove i savete (napišite kratak tekst do 750 karaktera prema dole priloženim uzorima) i s propratnim fotografijama ili bez njih, uz potpisan ugovor, pošaljite na mejl posaljirecept@color.rs ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”. Autoru svakog objavljenog kulinarskog saveta ili trika, isplatićemo honorar u iznosu od 500 dinara!
Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.
VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!
Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs
STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net