Sastojci:
– 1 pakovanje oblandi
– 150 g čokolade za kuvanje
– 2 dl slatke pavlake
– 3 žumanceta
– 150 g šećera
– 1 kesica vanil-šećera
– 200 g putera
– 150 g pečenih lešnika
za dekoraciju
– 80 g čokolade za kuvanje
– 2 kašike ulja
– 1 šlag
ISPROBAJTE I… Jo- jo oblande
Priprema:
1. Čokoladu izribati na krupno rende pa je sjediniti sa slatkom pavlakom i kuvati na umerenoj temperaturi dok se čokolada ne otopi. Zatim dodati žumanca, šećer i vanil-šećer, te zagrejati do tačke ključanja, skinuti sa ringle i ostaviti da se ohladi.
2. Puter penasto umutiti i sjediniti sa ohlađenim filom a potom dodati sitno seckane lešnike i sve dobro izmešati.
3. Oblande izrezati kako bi odgovarale veličini kalupa za tortu. Dno kalupa za tortu prekriti oblandom, pa naneti sloj pripremljenog fila. Isti postupak ponavljati dok se ne utroši sav pripremljen materijal, a završiti oblandom.
4. Tortu staviti u frižider da se stegne a potom je izvaditi iz kalupa. Čokoladu otopiti sa malo ulja i preliti preko torte. Posebno umutiti šlag i pomoću poslastičarskog džaka dekorisati tortu.
Pošaljite nam svoje kulinarske trikove i savete (napišite kratak tekst do 750 karaktera prema dole priloženim uzorima) i s propratnim fotografijama ili bez njih, uz potpisan ugovor, pošaljite na mejl posaljirecept@color.rs ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”. Autoru svakog objavljenog kulinarskog saveta ili trika, isplatićemo honorar u iznosu od 500 dinara!
Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.
VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!
Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs
STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net